ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Το Φυτό

Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών. Θεωρείται σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένας σημαντικός σύμμαχος της υγείας μας λόγο της υψηλής περιεκτικότητας του καρπού του σε βιταμίνη C. Το ιπποφαές είναι είδος που προσαρμόζεται πολύ καλά στις αντιξοότητες του κλίματος και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε οριακά εδάφη όπως είναι τα χαλικώδη εδάφη ή τα αμμώδη που είναι φτωχά σε θρεπτικές ουσίες.

Ο Καρπός

Ο καρπός του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C — 114 έως 1550 mg ανά 100 gr με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 gr) περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 gr) — που κατατάσσει το ιπποφαές στις πιο πλούσιες πηγές, από τα φυτά, σε βιταμίνη C. Ο καρπός ωστόσο είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, βιταμίνη E, αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα.

Δέντρα Στο Αγρόκτημα

Φορές Περισσότερη Βιταμίνη C Από Το Πορτοκάλι

Λιπαρά Οξέα

Πρώτη Βιομηχανική Μεταποίηση Για Διατροφή Κοσμοναυτών

Χρήσεις Του Ιπποφαούς

Z

Σαν Τρόφιμο

Ο καρπός περιέχει πάνω από 190 ωφέλιμα συστατικά για αυτό και οι χυμοί που παράγονται είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με μοναδική θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η όξινη γεύση του το συνδιάζει άψογα με μέλι, σε χυμούς άλλους φρούτων ως συμπλήρωμα, σε μαρμελάδες, μπάρες δημητριακών, σε σορμπέ αλλά και μόνο του ως συμπλήρωμα διατροφής σε μικρές ποσότητες. Με τα φύλλα του φτιάχνουμε αφέψημα πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες (έως και 24%). Περιέχει επίσης Ω3, Ω6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα ωφέλιμα συστατικά κατατάσοντάς το σε ένα από τα πιο ωφέλιμα ροφήματα για τον άνθρωπο με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Z

Σαν Φαρμακευτικό Φυτό

Το έλαιο του ιπποφαούς που προέρχεται από τους σπόρους του, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες (C, Ε, Α, Β1, Β2, F, Κ, Ρ), τοκοφερόλες, φλαβονοειδή, πολυακόρεστα οξέα, φυτοστερόλες, σάκχαρα, κλπ. Οι τοπικές εφαρμογές του ελαίου του ιπποφαούς, είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση των ερεθισμών του δέρματος που προέρχονται από τον ήλιο, την θερμότητα, αλλά και τα εγκαύματα που προέρχονται από την επίδραση χημικών ουσιών ή την κοσμική ακτινοβολία, το έκζεμα και την επούλωση των πληγών που δύσκολα επουλώνονται.
Z

Στην Βιομηχανία Καλλυντικών

Το ιπποφαές είναι κατάλληλο για την βιομηχανία καλλυντικών. Τα κυριότερα είδη καλλυντικών που παράγονται από το ιπποφαές είναι τα εξής: Κρέμες ημέρας και νύχτας, κρέμες περιποίησης των ματιών, μάσκες προσώπου, λοσιόν σώματος, έλαιο σώματος, κρέμες χεριών. Αφέψημα: Σε 250ml νερό βράζουμε 4-5 φυλλαράκια για 3-4 λεπτά, σουρώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά μέλι.

  • Πρωτεΐνες Στα Αποξηραμένα Φύλλα του Ιπποφαούς 24%
  • Απόδοση Καρπού σε Χυμό 73%
  • Περιεκτικότητας Των Ελαίων Του Καρπού Είναι Ω7 (Παλμιτικό Οξύ) 50%
  • Περιεκτικότητας Των Ελαίων Των Σπόρων Του Είναι Ω3 & Ω6 Πολυακόρεστα Οξέα 75%
  • Ποσότητας Του Ελαίου Εξάγεται Από Την πούλπα Καρπών 70%
Για να πάρουμε όλα τα ωφέλιμα συστατικά από τα φύλλα βράζουμε 250ml νερό, σε μια τσαγιέρα ρίχνουμε 5-6 φυλλαράκια ιπποφαές, ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό και αφήνουμε για 7-10 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Αφού σερβίρουμε μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο μέλι.

Σας Ενδιαφέρει;

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Pin It on Pinterest